Formålet med appen er at skabe overblik for patienten.

Appen ”Mit Forløb” imødekommer den måde, hvorpå mange patienter ønsker at søge informationer og bruge digitale medier. Patienter og evt. pårørende får mulighed for at søge information om eget forløb og får adgang til relevant information, som er evidensbaseret og udvalgt af sundhedsprofessionelle. Informationen er tilgængelig via smartphone, tablet og pc.

Til appen hører en back-end til klinikerne til f.eks. opsætning, svar på meddelelser, oprettelse af patienter o.lign. og en app til klinikere til advisering om indkomne meddelelser fra patienter samt en test-app til udvikling og opsætning.

Det er målet at lave relevant og forløbsspecifik information, kommunikere med patienter via beskedmodul og give patienten mulighed for at notere egne målinger, som i en senere integration vil tilgå EPJ.

Der er mange forløb på vej i appen.

Gode råd

Det er relativt nemt at arbejde med den tekniske del af at putte indhold i appen. Vi oplever at den største udfordring er at udvælge det mest nødvendige information, samt beskrive det så målgruppen kan forstå det. Til gengæld er vores udviklingssygeplejersker og andre, der sidder med patientkommunikation meget glade for appen og de muligheder der er i den.

Effekt

Et af forløbene er evalueret som del af en ph.d.-afhandling. Forløbet handler om understøttelse af og kommunikation med nybagte forældre. 

Kontaktperson

Jesper Hollegaard, tlf. 20369188,
Jennifer Carol Fraser, tlf. 20369194,
Rasmus Schnefeld, tlf. 21812324,
Henriette Petersen, tlf. 29649365,
Mette Dall, tlf. 21764375,
Klinisk it
Odense Universitetshospital
Ouh.kit.mit.forloeb@rsyd.dk

Hvor og hvornår er tiltaget gennemført

Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og Sygehus Lillebælt, 2015

Patientkommunikation.dk 

Mangler du inspiration til hvordan du kan kommunikere bedre med patienter og pårørende? Bliv inspireret af hvad andre har afprøvet, og læs dig til hvad der virker.

 

Kontakt 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan du skrive til koncernkommunikation@stab.rm.dk.
Du kan også ringe på 2021 4259.

Tilmeld dig nyhedsbrev - kommer ca. 3 gange om året

E-mailadressen er allerede modtager af nyhedsbrevet
Du får nu en e-mail, som du skal bekræfte for at få nyhedsbrevet fremover