Den digitale patientuddannelse består af e-læringsmoduler og webinarer med sundhedsfaglige
Formålet med tilbuddet om Digital Patientuddannelse er, at borgerne opnår og fastholder et godt liv med deres kroniske sygdom, og at borgerne lever et liv med stor grad af mental sundhed.
Den digitale patientuddannelse består af e-læringsmoduler:
- diabetes
- hjertesygdom
- KOL
- sunde vaner
- rygestop
Desuden webinarer med sundhedsfaglige.
Deltagerne bliver bedre til at gennemføre livsstilsforandringer, idet over 60 % angiver at have fået sundere madvaner og dyrke mere motion.
Hos borgere med type 2-diabetes angiver 38 % af deltagerne endvidere, at de har fået kontrolleret deres fodstatus pga. Digital Patientuddannelse.
Desuden nås nye målgrupper, da flere mænd end kvinder deltager i Digital Patientuddannelse, mens kønsfordelingen er modsat på de traditionelle holdforløb.
E-læringen er offentligt tilgængelig. Evalueringen viser, at den bedste effekt fås med kombinationen af start- og slutsamtale hos kommunen, e-læring og online-gruppesessioner med kommunale undervisere.
Digital Patientuddannelse er et kommunalt tilbud, så lægerne henviser til en afklarende samtale hos kommunen – i nogen tilfælde skriver de i henvisningen, at patienten ønsker digital patientuddannelse.
Kontakt projektleder hvis du vil vide mere.
Anna-Britt Krog
It-projektleder
Syddansk Sundhedsinnovation
Region syddanmark
Tlf: 3043 3172
Anna-britt.krog@rsyd.dk
Hvor og hvornår er tiltaget gennemført
Region Syddanmark, Varde Kommune, Faaborg-Midtfyn, Kolding Kommune, Kerteminde Kommune, Svendborg Kommune, Diabetesforeningen og Hjerteforeningen, 2016