Formålet med infografikken er at gøre det nemmere for patienter og pårørende at forstå bl.a. udløsere, symptomer og behandling af atrieflimren.

Infografikken om atrieflimren bruges i samtaler med patienter der netop har fået konstateret atrieflimren. Grafikken skal hjælpe patienten med at forstå at man godt kan leve et langt, sundt og aktivt liv med atrieflimren. Der er samtidig en række "udløsere" af tilstanden som patienten skal være opmærksom på, ligesom patienten skal være opmærksom på en række symptomer.

Infografikken og indholdet i grafikken blev testet på alle patienter der kommer som nyhenviste i vores ambulatorium.  Indholdet i infografikken svarer til retningslinjer for området atrieflimren som beskrevet i den Nationale Behandlingsvejledning (NBV); www.nbv.cardio.dk/af.

Se infografik om atrieflimren.

Gode råd

'Keep it simple'. Det er bedre at give information som er overskuelig end at være overkomplet i forklaringen.

Effekt

Vores patienter kommer efter deres første besøg til opfølgning til sygeplejerske. Vi håber at vi kan mærke effekten med denne nemme måde til at forklare en kompleks sygdom.

Kontaktperson

Willem Gielen
Overlæge
Diagnostisk Center
Regionshospitalet Silkeborg
Tlf: 7172 1021
Willem.gielen@rm.dk

Hvor og hvornår er tiltaget gennemført

Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg. 2018

Revideret 11-02-2022

Patientkommunikation.dk 

Mangler du inspiration til hvordan du kan kommunikere bedre med patienter og pårørende? Bliv inspireret af hvad andre har afprøvet, og læs dig til hvad der virker.

 

Kontakt 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan du skrive til koncernkommunikation@stab.rm.dk.

Tilgængelighedserklæring

Tilmeld dig nyhedsbrev - kommer  ca. 2 gange årligt