Region Sjælland arbejder med nye skabeloner til hjemmeside, bl.a. arketyperne forsider og sider for ambulatorier, sengesafsnit og patientinformation. Samtidig arbejder regionen med produktion af film, der skal understøtte undersøgelser og behandlinger.

I december 2016 blev www.regionsjaelland.dk mobilvenlig (responsiv), og skabeloner er tænkt ind i mobilvenligheden. Ca. 50 % besøger hjemmesiden fra en mobil enhed, og tallet er stigende.

Find eksempler via nedenstående links, hvor der også er flere film:

Afdelingssider

På siderne for Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus skal brugerne præsenteres for et valg af område på forsiden. Fx hjerte-karsygdomme

Skriftlig patientinformation

Samtidig arbejdes på en løsning, hvor skriftlige patientinformationer laves direkte på hjemmesiden, så de altid er offentligt tilgængelige.

Fra hjemmesiden kan de også printes. Det er ambitionen, at der kun er en regional information om fx arbejds-ekg, der kan deles på alle sygehuse, hvor den undersøgelse laves. Det betyder, at den patientinformation kun skal laves og opdateres et sted på hjemmeside (single source). Eksempler:

Korte url’er

Alle url’er er korte, så de let kan bruges i fx indkaldelser og anden patientinformation. Læs mere om Region Sjællands koncept for patientkommunikation på www.regionsjaelland.dk/patientkommunikation.

Kontaktperson

Region Sjælland
Patientkommunikation
Rhpatientkom@Regionsjaelland.Dk

Hvor og hvornår er tiltaget gennemført

Region Sjælland. 2016-

Patientkommunikation.dk 

Mangler du inspiration til hvordan du kan kommunikere bedre med patienter og pårørende? Bliv inspireret af hvad andre har afprøvet, og læs dig til hvad der virker.

 

Kontakt 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan du skrive til koncernkommunikation@stab.rm.dk.

Tilgængelighedserklæring

Tilmeld dig nyhedsbrev - kommer  ca. 2 gange årligt