Patientsikkert Sygehus går ud på at sikre at den eksisterende viden om patientsikkerhed tages i brug i fuldt omfang sådan at alle patienter får gavn af den.

Projektet er beskrevet på https://patientsikkerhed.dk/projekter/patientsikkertsygehus/. Der finder man beskrivelser af en række kliniske pakker, forbedringsmodellen (værktøj til at accelerere forandrings- og forbedringsprocesser) og tips & tricks.

Eksempler på kommunikationsværktøjer

Effekt

Se resultater og målinger fra Patientsikkert sygehus, og læs evalueringsrapporten. Her er et citat fra hjemmesiden om effekten:

"Tænkningen bag Patientsikkert Sygehus og forbedringsmodellen har haft grundlæggende effekt på organisationen. Der er opstået et nyt mindset både på ledelsesniveau og blandt personalet. Ledelsen støtter klinikerne i at arbejde med egen kvalitetsudvikling. Der reageres proaktivt på aktuelle data som er genereret helt ude i frontlinjen tæt på patienterne."

Hvor og hvornår er tiltaget gennemført

Thisted, Horsens, Kolding, Næstved og Hillerød, 2010-2013

Patientkommunikation.dk 

Mangler du inspiration til hvordan du kan kommunikere bedre med patienter og pårørende? Bliv inspireret af hvad andre har afprøvet, og læs dig til hvad der virker.

 

Kontakt 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan du skrive til koncernkommunikation@stab.rm.dk.

Tilgængelighedserklæring

Tilmeld dig nyhedsbrev - kommer  ca. 2 gange årligt