Videokonsultationer har mange fordele. De sparer tid og udgifter til transport, og giver mulighed for hyppige korte kontakter mellem borgere og sundhedsvæsen fx ved kronisk sygdom. Det betyder at behandlingen kan justeres løbende og at der fx kan skabes større tryghed efter hjemsendelse fra hospitalet.

En anden fordel er, at dialogen ofte bliver mindre formel, når borgeren sidder i eget hjem. Her er det borgerens regler, der gælder og styrkeforholdet er mere ”lige” end ved besøg på hospitalet eller hos lægen.

Nogle budskaber egner sig dog ikke til video. Følsomme samtaler, som fx besked om alvorlig sygdom, bør ikke gives over video. Dels vil borgeren nok ikke kunne huske dit budskab og dels vil et fysisk møde være at foretrække rent etisk.

Center for Telemedicin, Region Midtjylland har lavet en guide med en række gode råd til videokonsultationer. Læs mere og hent guiden på Center for Telemedicins hjemmeside.

 

Hvor og hvornår er tiltaget gennemført

Center for Telemedicin, Region Midtjylland

Patientkommunikation.dk 

Mangler du inspiration til hvordan du kan kommunikere bedre med patienter og pårørende? Bliv inspireret af hvad andre har afprøvet, og læs dig til hvad der virker.

 

Kontakt 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan du skrive til koncernkommunikation@stab.rm.dk.
Du kan også ringe på 2021 4259.

Tilmeld dig nyhedsbrev - kommer ca. 3 gange om året

E-mailadressen er allerede modtager af nyhedsbrevet
Du får nu en e-mail, som du skal bekræfte for at få nyhedsbrevet fremover